Kulturnatten – Johnny Fyrman

                                                    

Mina bilder kommer från Gotland. Det är en fantastisk plats för fotografering, speciellt inom kultur, natur och landskap samt fåglar och djur. Natur och fåglar är mina favoritmotiv.

Den första bilden som jag har döpt till Närmare är tagen längst söder ut på Gotland vid Hoburgen där jag fotograferade fåglar. På vägen tillbaka sitter det en räv i vägkanten. Stannar på ca 30 meters avstånd för att försöka fotografera räven. Sätter mig helt öppet på en åker utan att räven blir skrämd. Efter en stund kommer den närmare, stannar lite, sen kommer den närmare igen. Fortsätter nyfiket att sakta komma närmare. Till slut är det bara ett par meter mellan oss. Stannar en sista gång och tittar på mig innan den sakta strosar vidare.

Min andra bild som heter Fleisi är från ett grund (med samma namn) någon km utanför Näsudden på sydvästra Gotland, som jag besökte en helt vindstilla sommarmorgon. När jag stannat båten, kanske 100-200 meter från grundet, hoppar ett stort gäng med sälar i vattnet för att komma närmare men på behörigt avstånd undersöka besökaren. Plötsligt hör jag ett frustande andetag bakom mig, precis vid båten. En yngre säl har tagit sig fram till båtkanten och ligger där och tittar på mig med stora ögon.