Kulturnatten – Lena Tallqvist

Hej!

 Jag heter Lena Tallqvist

Till vardags så arbetar jag i butik. När jag är ledig så tycker jag om att hitta lugnet, och då blir det gärna en långpromenad. Oftast så har jag min kamera med mig.

Har jag tur så får jag komma i närheten av fåglar, ekorrar eller något annat spännande.

Men det är mycket som ska stämma om man ska lyckas med ett foto. Det gäller att ha de rätta väder förutsättningarna. Ha riktigt gott om tid, och ha ett stort

tålamod så att man kan invänta det rätta tillfället och läget. Sedan så gäller det ju verkligen att ha den rätta turen att vara på rätt plats vid det rätt tillfälle.

För mig så behöver det inte vara en ovanlig fågel, utan det är lyckan att få vara i närheten av den. Få möta blicken, få studera beteendet. Se alla vackra färgteckningar

i fjäderdräkten.

Tänk bara så vacker färgskala det finns i en blåmes. Tänk också så härligt det är att få vara i närheten av en gräsand med ungar eller en svan med ungar.

Vid sådana tillfällen så stannar man gärna långa stunder och njuter. Det stunderna ger mig verkligen lycka och glädje. Glädje som är viktig och betyder mycket för mig.

En sak som är viktig för mig och mina foton är, att de ska vara äkta och sanna, så jag använder ingen bildbehandling. Förutom att jag någon enstaka gång beskär en bild.

Mina foton på utställningen föreställer en storskrake hona med en av sina ungar. den är fotad vid Växjösjön.

Det andra fotot är på en knölsvan med sin lilla unge, det är ifrån Vägga i Karlshamn.

Jag tycker att båda fotona utstrålar lycka och godhet, och det är tanken med mina foton att man ska kunna göra en annan människa glad. Ibland och oftast så är

det lilla som betyder mest.

Hälsningar Lena Tallqvist