Lena Tallqvist

Jag heter Lena Tallqvist. Till vardags så arbetar jag i butik. När jag är ledig så tar jag gärna mina promenader och då får nästan alltid min kamera följa med. Jag gillar först och främst att fotografera fåglar, men det blir även en del fjärilar, blommor och ekorrar.

Men det är mycket som ska stämma ifall man ska få till den rätta bilden. Det gäller att ha rätt väderförutsättningar. Man behöver ha gått om tid, ha ett stort tålamod och behöver sedan turen att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Det är också alltid kul om man lyckas att få med lite humor i fotona.

En annan sak som är viktig för mig att bilden ska vara äkta och sann, så därför gör jag ingen bildbehandling.  Förutom att något foto någon enstaka gång kan bli lite beskuret.

Jag tycker att det är så härligt att få vara ute i många timmar. Helt plötsligt så har man kanske lyckan att få uppleva närheten av en fågel eller kanske en ekorre. Har man sedan turen att den är rätt placerad ljus mässigt, med blicken emot mig och att den sitter kvar en stund. Då är lyckan härlig och känslan skön.

För mig så behöver det inte vara en ovanlig fågel, jag tycker att till exempel att Blåmesen är en härlig färgklick att fota. Sedan så är jag förtjust i svanar, tänk bara att få vara in närheten av en svan med sina små goa ungar.

Oftast så tar jag mina fotorundor runt Växjösjön och gör jag inte det så tillbringar jag gärna en heldag i Kalmar.

Mina foton här på utställningen är tagna vid Växjösjön, bilden med Svanen med unge i  Karlshamn och bilden med andungarna i  Kalmar.

Tanken med mina foton är att man ska göra en annan människa glad.

Välkommen