Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fototräff: Gatufotografi i Växjö

3 september , 2022 @ 10:00 - 14:00

Fototräff: Gatufotografi i Växjö

Datum: 3 september

Tid: klockan 10.00

Samlings plats: Speakers corner, Storgatan Växjö

Häng med ut och testa lite gatufotografering i Växjö. Vi vandrar ut på Växjös gator i grupp där vi tillsamman försöker fånga stadens puls och själ. Gatufoto är en form av dokumentär foto där fotograf och objektet befinner sig i verkliga situationer i det offentliga rummet. Bilderna ska visa hur det verkligen ser ut utan att fotografen använder modeller eller manipulerar omgivningen. Det blir en spännande jakt på att hitta den perfekta kompositionen, miljön, speglingen eller personligheten du vill fånga på bild. Kan man dessutom fånga flera av komponenterna ovan i samma bild blir det en fullträff. Det krävs både tålamod och blick för vad som kommer att hända för att lyckas som gatufotograf.

Vi har valt denna helgen med tanke på att det är sista helgen innan valet så vi hoppas på lite action på stan. Valstugorna är säkert fullbemannade med valarbetare som vill synas, samt mycket folk i rörelse. På Stora torget är det torghandel som brukar vara välbesökt och ge en variation i stadsbilden.

Det kan kännas lite pirrigt att gå ut själv så att testa första gångerna i grupp ger en större trygghets känsla.

Det kan vara lite känsligt att utöva gatufotografering på mindre orter, på grund av att man känner folk och det inte går att vara anonym på samma sätt som man är i en stor stad. Valarbetare vill ju synas och få uppmärksamhet och det är säkert en hel del människor på stan så vi tror att detta är ett bra tillfälle att testa gatufotografi på hemmaplan.

Lite tips att studera om gatufotografi:

 

Fototräffen avslutas med gemensam fika på café Askelyckan. Ta tillfället att diskutera teknik med andra foto- och gatufoto intresserade.

Hälsningar Hasse

Details

Date:
3 september , 2022
Time:
10:00 - 14:00

Sidan använder cookies. när du väljer att använda sida accepterar du vårt användande av cookies.