Ingela Knutas

Mitt intresse för fotografi startade 2017 när jag bad en vän ta bilder av mina älskade hundar.

Hade aldrig varit intresserad av foto innan men tänkte att det här är ett bra sätt att spara ett minne av mina bästa vänner hundarna. Under fotograferingen kände jag att detta borde jag oxå kunna lära mig. Så det blev inköp av en spegelös Sony kamera, några objektiv och på den vägen har det fortsatt. Fotografering har för mig blivit ett sätt att vara i nuet, släppa tankarna på vardagen och vara i min egen lilla bubbla. Älskar att gå ut med kameran, stänga ute omvärden och se vad jag kan hitta för intressanta motiv.  

Jag fotograferar för mig själv i förstahand men har även börjat tävla i fotografi både nationellt och internationellt de senaste två åren.

Utmärkelser

  • AFIAP (Artiste FIAP) The International Federation of Photographic Art
  • Nordisk stormästare Brons (NFFF) Nordiska Förbundet för Fotografi
  • Vinnare av Årets bild och Årets bildserie 2021 (Växjö fotoklubb)

Det viktigaste för mig är inte att dokumentera utan mer försöka förmedla en stämning, känsla med mina bilder. Att ge andra människor en chans att se och uppleva världen genom mina ögon samt föreviga minnen av vackra eller intressanta ögonblick. I dag blir det inte så många hundbilder utan jag fotograferar olika objekt och teman beroende på säsong och väder. Det kan bli allt från närbilder på blommor, fåglar, insekter gärna i motljus till landskap och sagofoto. Självklart så blir det oxå några porträtt både på människor, djur och varför inte gestaltning av olika väsen. Gillar utmaningar och att prova på olika områden inom fotografi.

Bilderna jag valt till utställningen visar några olika sidor av mig som fotograf. Eftersom det är ljus och skuggor som skapar stämningen i mina bilder kan det bli både tidiga morgnar och sena kvällar för att få rätt förutsättningar.