Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fototräff: Naturfoto Biparadiset

7 maj , 2023 @ 10:00 - 14:00

Fototräff: Biparadiset i Bokhultet

Datum: 7 maj
Tid: klockan 10 – 14
Samlingsplats: Biparadisets parkeringsplats.
Hitta dit: Biparadiset ligger i sydvästra hörnet av Bokhultets naturreservat längs Sundetvägen.

Biparadiset är unikt för Sverige. När I11 gick i graven förvandlades regementets gamla grusplan till en prunkande midsommarnattsdröm. Biparadiset är skapat för att stärka arter av sällsynta och hotade insekter som redan förekommer i Bäckaslövsområdet. Området är särskilt skapat för att gynna fjärilar, vilda bin och andra steklar. Man planterade Blåklockor och backsippa, spegeldamm och jordhögar skapades. Idag lockar miljöerna till sig vilda bin som söker efter nektar och pollen. Hittills har ett 80-tal arter påträffats, inklusive sällsyntheter som storfibblebi och väddsandbi. Sälgskimmerfjäril och aspfjäril ses också regelbundet liksom olika bastardsvärmare. Hagtorn, sälg, slåttergubbe och käringtand tillhör växterna. Området är dessutom besöksvänligt med platsinformation och tillgängliga promenadstigar. Runt om Biparadiset betar kossor och får för att hålla landskapet öppet.  

Här kan vi använda oss av kunskapen om makro och närbilds fotografering från föreläsningen med Jan Pedersen den 13 april. Under fotoutflykten har vi möjligheter att tillsamman fotografera makro och närbilder samt få hjälpa och råd av erfarna makrofotografer inom klubben. Under maj månad finns det alla möjligheter att finna både växter och insekter som är bra objekt att träna makrofotografering och kompositioner på.
För medlemmar som inte vill fota makro eller närbilder finns hela Bokhultet till deras förfogande med bland annat bokskogen som börjar slå ut. Att vandra med kameran och söka motiv och komposition i en nyutslagen bokskog är fantastiskt.

Vi samlas till en gemensam fikastund så ta med det du vill äta och dricka samt sittunderlag. Det är bra att ha när bänken är fuktig. 

Har du svårt att ta dig dit så skriv ett inlägg i vår slutna Facebook grupp ”Växjö fotoklubbs medlemsgrupp” så försöker vi ordna samåkning.

Välkommen till en härlig fototräff när våren är som bäst samt fotosnack med likasinnade. 

Hälsningar Solveig 

Details

Date:
7 maj , 2023
Time:
10:00 - 14:00

Venue

Bokhultet
Växjö, 352 59 Sverige

Organizer

Växjö Fotoklubb
Email
info@vaxjofotoklubb.se
View Organizer Website

Sidan använder cookies. när du väljer att använda sida accepterar du vårt användande av cookies.