Årets bild 2022

Första plats, Gary Ward
Motivering:
Underbart fin strandbild på vågor och svall med lång tid. Bilden är mjuk men inte utsmetad. Inkommande våg syns och det är teckning i himlen vilket gör att solstrålar anas. Allas favorit. Grattis till förstaplatsen!
Andra plats, Stefan Johansson
Motivering:
Välgjort svartvitt med behaglig gråskala och bra komposition. Trädets utsträckning uppåt höger samspelar på ett fint sätt med molnen. Horisonten ungefär i gyllene snittet vilket ger ett lugn.
Tredje plats, Linus Paulsson
Motivering:
Eftersatta hus är populära motiv. Här är det ovanligt nära och detaljrikt återgivet. Det grå i husets trä lyser. Fina detaljer med adventsstjärnorna och snickarglädjen i verandan. De flygande fåglarna bidrar till det öde intrycket.
Fjärde plats, Solveig Lärnung
Motivering:
Trolsk bild på gammal ek. Dimman till trots är eken mycket tydig och skog i bakgrunden som anas ger djup. Välkomponerat och i gyllene snittet igen. Mycket fint behandlad bild där man inte ens ser om det är färgbild.
Femte plats, Lena Tallqvist
Motivering:
Småskrakens unge får skydd och skjuts. Påpassligt och svårfångat och situationen talar direkt till den ömma känslan mor – barn. Vi hade gärna sett mer luft framför än bakom, men rörligt motiv och tele gör det svårt.