Sigma 2023-Ola Willhammar

Mitt fotograferande har skiftat i perioder men sedan 10-12 år tillbaka har öppna landskap, blommor, vatten och himmel varit min stora inspirationskälla. Speciellt det böljande landskapet och det kraftfulla kustbandet.

De två senaste året fotograferar jag gärna på två nya sätt, ICM (Intentioal Camera Movement) som kan översättas till “avsiktlig kamerarörelse” och Pep Ventusa style, där jag sätter ihop bilder i ett bildbehandlingsprogram.
Bild uttrycket som följer MÅLERISKA BILDER ger en speciell känsla i bilderna, lite som impressionismens måleri. Möjligheten att skapa en bild som aldrig kan återskapas igen är oerhört inspirerande.
Att fofografera är för mig inte bara at ta bilder, utan också att finna ett samspel med naturen som ger mig mycket tillbaka.

Jag vill gärna ta mig tid att söka motiv och komponera min bild på plats. Att sedan framkalla och färdigställa bilden är utmanande, så att bilden blir inspirerande även för betraktaren.

De två bilderna jag ställer ut i år representerar väl mitt sätt att fotografera just nu.

  • Genom att röra kameran på olika sätt fångar jag motiv, strukturer och färg på ett måleristiskt uttryck. Motiver kommer ifrån Kullens fyr.
  • Trädbilden kommer ifrån Naturresrevatet HÖÖ. Här har jag fotograferat trädet ut olika vinklar för att sedan sammanföra dom till en bild.

    Du kan följa mina mig och mina bilder på instagram: ola.willhammar.foto.

Ola Willhammar