Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkomna till fototräff höstmörkret

19 november , 2023 @ 15:30 - 18:00

Fototräff höstmörkret

Vissa landskapsfotografer räknar november bland årets höjdpunkter, medan många av oss ägnar de blötta och mörka dagarna åt att försöka skapa ordning bland årets skörd! Men ändå finns det många anledningar till att ta fram kameran!  

Med denna fototräff siktar vi på att testa kvälls- och nattfotografering. Vi träffas i Växjö vid Vattentorget kl.15:30 och utgå därifrån, beroende på vädret och önskemål. Så häng med oss och prova en eller flera av följande utmaningar! 

Vi upplever de vinterkvällarna som långa och mörka, även om skymningen sker lite långsammare. Men det vi inte upptäcker med våra ögon är det som kallas för “blåa timmen” – den korta stunden efter solnedgången, då himmeln lyser upp intensivt blått. Även om kvällen är mulet har kameran, med hjälp av långa exponeringstider, en nästan magisk förmåga att fånga upp denna fantastiska färg. I Växjö infaller blåtimmen mellan 16:13 till 16:27 den 19 november. 

Om natten är klar kan vi senare åka ut till ett mörkt ställe utanför staden såsom Kronobergs slottsruin och testa att fotografera stjärnhimmeln. Eller om det känns mysigare att hänga kvar i staden kan vi testa olika ljus- och rörelseeffekter runt om domkyrkan, Stortorget och på gågatorna. Med Advent runt hörnet är julbelysningen redan tänd. Skyltfönstren, vattenpölar och fukt på gatustenar bidrar med spännande speglingar. Testa stjärneffekter, zooma med objektivet under exponeringen eller fotografera människor och fordon i rörelse!

Vi hoppas att utflykten mynnar ut i en mängd intressanta frågor till vår föreläsare Jörgen Tannerstedt, som kommer att besöka klubben den 7 december för att prata om bl.a. astrofotografering. Dessutom får du möjlighet till att förbättra din nattfotografering under decembermånadens utflykt till “tomtetåget”, inför klubbens månadstävling i januari med temat “Nattfoto”.  

Ta med stativ, ficklampa, varma kläder och välfylld termos!  Välkomna!

Så här hittar du dit:

Samlingsplats: Vattentorget vid Växjösjön. Eventuellt vidare samåkning.

Har du svårt att ta dig dit skriv ett inlägg i vår slutna Facebook grupp -“Växjö fotoklubbs medlems grupp” – och vi försöker ordna samåkning. Är du inte medlem i gruppen redan så sök upp den på Facebook och ansök om medlemskap.

Välkomna!

Detaljer

Datum:
19 november , 2023
Tid:
15:30 - 18:00

Plats

Vattentorget, Växjö

Arrangör

Växjö Fotoklubb
E-post
info@vaxjofotoklubb.se
Visa Arrangör-webbplats

Sidan använder cookies. när du väljer att använda sida accepterar du vårt användande av cookies.