Årets Bildserie 2020

Vinnare: Covid 19 - Jan-Michael Breider

Motivering:  Stark och nära, men inte respektlöst närgången, berättelse om arbetet på en vårdavdelning under Coronapandemin. Ett historiskt dokument för framtiden. Sammanhållen konstrast och gråskala. Valet av en serie i svartvitt understryker den dokumentära känslan och framhäver händelserna som sker.Hänger fint ihop, röd tråd genom hela bildserien både i bildspråk och kvalité. Genomtänkt kollektion från början till slut. Bedömd av ABF Fotoklubb Uddevalla.

Andra plats: Meeting a new friend - Maria Lindberg

Motivering:  Bra bildkvalité med fint ljus som skapar stämning och känsla i varje bild. Estetiskt fulländad serie med trolska undertoner. Proffsigt utfört med ett fint ljus och bra färghantering. Bedömd av ABF Fotoklubb Uddevalla.

Tredje plats: Hydragnea power - Anna Almen

Motivering: Vacker kombination av naturbild och porträtt som är berättande, med en genomtänkt bildordning. Ett plus för den konsekventa komposition och användningen av stående bilder. Mjukt och fint ljus och färgton som skapar en romantisk känsla i bildserien. Bra samspel mellan bildidé och tekniskt utförande. Saknar något som sticker ut och ger en aha-upplevelse. Bedömd av ABF Fotoklubb Uddevalla.

Fjärde plats: Vinterresa - Istvan Csomortani

Motivering: Fotografen har lyckats fånga snön på ett fint sätt som höjer stämningen i bilderna. Spännande fokusväxling från tåget i helbild till fönsterporträtten, det känns verkligen som man är med på resan. Sammanhållningen störs lite av den stora variationen i bildformaten.  Bedömd av ABF Fotoklubb Uddevalla.

Femte plats: Faces - Linus Paulsson

Motivering: Snyggt med genomgående kvadratiskt format. Varje bild i sig har vacker svartvit konvertering, dock som serie inte så sammanhållen. Fin serie porträtt av barn och vuxna, men också en berättelse med kontraster hur den vuxne tatuerar eller pyntar sig för att göra sig vacker eller intressant. Tekniskt väl utfört.  Bedömd av ABF Fotoklubb Uddevalla.