Årets Bild 2019

Vinnare Maria Lindberg

Motivering:  Ett vackert porträtt där ögonkontakten med modellen omedelbart fångar uppmärksamheten. Klänningens färger matchar bra med de gröna färgerna i naturen och modellens ljusa ansikte och hår samt violinens bruna färg är bra kontrasterande färger till det gröna. Kompositionen med modellen i naturen och den direkta ögonkontakten med modellen fungerar riktigt bra och bilden visar på ett bra fotografiskt hantverk. En närmare beskärning högst upp hade gjort bilden intensivare men den valda beskärningen passar riktigt bra i bilden. Bedömd av Esbjerg FK.

Andra plats - Anna Almen

Motivering:  En underbar naturbild av fågeln som matar sina ungar. En situation som äger rum många gånger om dagen varje dag medan barnen behöver hjälp. Här fångas situationen med precis rätt timing och med vackra färger och ett vackert ljus. Bilden är bra komponerad så att du får omgivningen med, det gör den mer intressant att titta på. En beskärning med näbb och mat i det gyllene snittet hade gjort bilden lite mer intensiv, men den valda kompositionen och beskärningen fungerar också riktigt bra. Bedömd av Esbjerg FK.

Tredje plats - Ingela Knutas

Motivering: En riktigt fin nästan grafisk bild av de fyra fåglarna på en lugn vattenyta som ger fina reflektioner. Den vackra himmeln och vattnet smälter samman till ett. Man känner en tystnad och lugn i naturen på denna plats, kanske finns det ett frieri på gång. Beskärning bra och det finns en bra symmetri i bilden. Bedömd av Esbjerg FK.

Fjärde plats - Bo Granefelt

Motivering: En trevlig musikalisk bild av trumpetaren i monokrom, det finns koncentration i bilden och man kan nästan höra trumpeten. Bilden visar musikerns eleganta arbete och beskärningen av bilden ger den perfekta symfonin mellan huvudet, trumpeten och händerna. Bedömd av Esbjerg FK..

 

Femte plats - Thomas Hedrén

Motivering: En riktigt fin fågelbild, med en fin bakgrund som inte stör bilden. Fågeln är
snyggt placerad på bilden men hade kunnat ljusas upp för att synas mer. Den
fyrkantiga beskärningen passar fint in i bilden och den har
 fin balans. Bedömd av Esbjerg FK.

Sjätte plats - Istvan Csomortani

Motivering:  En fin bild av en arbetsprocess i vardagen som passar in i miljön. Vacker förgrund med smedsverktyget på träblocket och verktygen i bakgrunden där arbete utförs i fint ljus från fönstret. Beskärningen bra. Bedömd av Esbjerg FK.

Sjunde plats - Linus Paulsson

Motivering: Ett spännande porträtt av två syskon där ett har en mörkare framtoning. Bilden är spännande att titta på. Beskärningen passar bilden bra, genom en fin och annorlunda porträttbild. Bedömd av Esbjerg FK.

Åttonde plats - Joacim Wiberg

Motivering: En vacker naturbild, fina färger i det mörka skogsgolvet, fin komposition, bra skärpa och djup i bilden. Bilden hade vuxit om grässtrån över svamparna inte fanns. Bedömd av Esbjerg FK.

Nionde plats - Jan-Michael Breider

Motivering: Ett bra pressfoto från ett sjukhus i Corona tider. Kan vara en situation där vårdgivare förbereder sig själva med skyddsutrustning. Monokrom passar bra med bildens berättelse och beskärningen är bra. Bedömd av Esbjerg FK.

Tionde plats - Lotta Willhammar

Motivering: Ett trevligt stilleben av blombukett, fin beskärning och trevlig komposition. I våra ögon hade bilden fått en bättre placering om blommorna hade ljusats upp för att skilja sig mer från bakgrunden. Bedömd av Esbjerg FK.

Sidan använder cookies. när du väljer att använda sida accepterar du vårt användande av cookies.