Välkommen till Växjö Fotoklubb

Uppdaterad av redaktionen
1 januari 2022

Årets Bild 2021 – under uppdatering

Bilderna bedömdes av Borås Fotoklubb. Kommentarerna efter respektive namn är deras.

Bilderna tillhör respektive medlem och får inte användas utan tillstånd.

Första plats – Ingela Knutas
Bilden väcker nyfikenhet, och det känns som att loket rör sig framåt. Bilden är bra beskuren. Snygg gråskala där detaljerna framträder.

Andra plats – Tomas Hedren

Detaljrik bild med bra skärpa, bra beskärning och mycket bra ljus i bilden.

Tredje plats – Mats Samuelsson

Vi tycker att piren ger en spännande känsla, lite som en landningsbana. Det gula huset gör mycket åt kompositionen och bilden hade inte varit så högt placerad utan detta hus.

Fjärde plats – Carl Sandlund

Speglingen i vattnet passar bra in i bilden, och gör den spännande. Havet i bakgrunden gör att huset svävar mitt i bilden. Detaljrik med mycket bra skärpa.

Femte plats – Ove Fransson
Man leds in i bilden från huset mot fyren vilket känns bra. Himlen ger akvarellkänsla, Bilden hade tjänat på att beskäras i högerkanten så vägen inte kommit med.

Sjätte plats – Lena Tallqvist
Bilden är ett tidsdokument från en svunnen tid. Humor och värme i bilden. Tät beskuren men miljön kommer med bra ändå. Juryn var väldigt oense om denna bilds placering.

Sjunde plats – Mattias Rundgren

Vargen ser placerad ut men detaljer och färgen är bra, vi diskuterade mycket i juryn var bilden kan vara tagen.

Åttonde plats – Ola Willhammar
Intressant obalans mellan himmeln och bron, den gula fläcken i bron stör. Lite för mörk i vänsterkanten.

Nionde plats – Louise Salomonsson

Aktuell bild med munskyddet på personen, man blir nyfiken på vad som döljer sig. Bra beskuren. Juryn var väldigt oense om denna bilds placering.

Tionde plats – Caroline Mortlock
Som en tavla. Photoshoppad? och mycket bra.
Vi önskade att hela flickorna skulle varit med i bilden.

Månadens bild

Första plats – Mats Samuelsson